Март 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Сейчас на сайте

Сейчас 14 гостей онлайн

Фаворити виборів-2012

Политика

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчими днями, то Компартія, «Наша Україна» і Народна партія Литвина не потрапили би до парламенту. Такими є підсумки 13-ї хвилі періодичного загальнонаціонального моніторингу «Україна і українці», що проводиться Центром соціальних і маркетингових досліджень СОЦІС спільно з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України.
Наразі лідером політичних симпатій українців залишається Партія регіонів. За владну політичну силу готові проголосувати 15,9% громадян.

Трошки меншими є електоральні перспективи ВГО «Батьківщина». Партії Юлії Тимошенко симпатизують 13,5% виборців.
Третю сходинку рейтингу втримує «Фронт змін» Арсенія Яценюка. За цю партію ладні віддати голоси 8,1% українців.

Політична сила Віталія Кличка «Удар» уже претендує на впевнене подолання 5-відсоткового бар'єру. Показник її підтримки становить 5,3%.
Решта партій опинилися нижче умовної межі потрапляння до парламенту. Наближеними до неї є Комуністична партія Петра Симоненка (4,1%), ВО «Свобода» Олега Тягнибока (3,5%) та «Сильна Україна» Сергія Тігіпка (3,1%). «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка може розраховувати на 2,1% голосів.
Зовсім кепські справи у політичних проектів колишнього президента Віктора Ющенка та теперішнього спікера Володимира Литвина. Вони мають показники підтримки менше одного відсотка. Так, за Народну партію виявили бажання проголосувати 0,9% громадян, а підтримати «Нашу Україну» можуть лише 0,5% опитаних.
Варто зазначити, що достатньо великим залишається так зване «соціологічне болото» – респонденти, котрі планують голосувати проти всіх, не йти на вибори або не визначилися із симпатіями чи просто не захотіли відповідати на питання. Їхня загальна кількість становить 41,4%.
Дослідження було проведене у період з 2 по 19 лютого 2012 року по всій території України методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів – квотна вибірка (за ознаками вік та стать). Загалом було опитано 2004 респондентів у віці від 18 років і старше.

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды