Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 8 гостей онлайн

Доля урядового законопроекту про вибори народних депутатів — туманна

Политика

Законопроект про вибори народних депутатів, створений робочою групою Міністерства юстиції України, повинен бути або змінений з усуненням недоліків і неточностей в ході парламентських слухань, або відкинутий парламентом.
Таку точку зору висловив глава Комітету виборців України Олександр Черненко.
За словами голови КВУ, навколо законопроекту про вибори народних депутатів, створеного робочою групою Міністерства юстиції, склалася непроста ситуація.
«Президент днями сказав, що він не буде його вносити, це повинні зробити парламентські фракції. Це знову робить долю цього законопроекту досить невизначеною. Невідомо, коли він буде внесений і ким»,— сказав О. Черненко.
При цьому глава КВУ зазначив, що урядовий законопроект має ряд суттєвих недоліків. Найзначнішим з них О. Черненко вважає повернення змішаної виборчої системи, «яка в Україні себе вже дискредитувала». Крім цього, за його словами, викликає великі сумніви і ряд процедурних моментів — терміни реєстрації кандидатів, з формальною неможливістю опротестування результатів виборів, голосування на дому. «Таких моментів в цьому законопроекті дуже багато»,— підкреслив він.
У той же час глава КВУ підкреслив, що деякі з цих моментів, що можуть блокувати виборчий процес, можуть бути усунені на етапі розгляду в парламенті.
Крім цього, вважає О. Черненко, важливо, щоб в ході політичної дискусії був знижений пропонований урядом 5% прохідний бар'єр до Верховної Ради — до 3-4%%.
«Це найбільш серйозні зміни. В цілому ж виборча система змінена не буде, тому що, якщо її змінювати, треба повністю змінювати законопроект. Тому або залишиться старий закон, або з процедурних моментів кілька «вичистять» неточності, які містяться в законопроекті, підготовленому робочою групою Лавриновича»,— переконаний О. Черненко.

Джерело: ГолосUA

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды