Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 9 гостей онлайн

Відміна графи «проти всіх» вдаре по Януковичу (доповнено)

Политика

Якщо Партія регіонів маніпулюватиме на виборахв Україні станеться революція.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир ФЕСЕНКО під час круглого столу, присвяченого прийняттю нового закону про вибори народних депутатів.
На його переконання, перехід до змішаної виборчої системи матиме і негативні, і позитивні наслідки для української політичної системи.
Він прогнозує, що майбутній парламент сильно відрізнятиметься від нинішнього. “Ілюзія — що мажоритарники будуть бидлом, скотом, який будуть поганяти. Вони будуть менш керовані, ніж “тушки”, яких перекуповували і перекуповують”,— сказав, зокрема, В. ФЕСЕНКО і додав, що у наступному складі парламенту не буде стійкої стабільної більшості.
Політолог переконаний, що зараз ситуація в Україні нагадує 2004-й рік: країна знаходиться між виборами та революцією. “Моя порада на майбутнє “регіоналам” – якщо ви з цих виборів зробите ширму і маніпуляцію – то ці вибори можуть призвести до революції. Вони можуть стати каталізатором політичної кризи”, – підкреслив В. ФЕСЕНКО.
Експерт також зауважив, що скасування новим законом пункту “проти всіх” у виборчих бюлетенях може зашкодити Партії регіонів. “На Донбасі майже чверть – проти всіх. Ще 20% вагаються. На Західній Україні 7% — проти всіх. Майже чверть – вагаються”, – сказав В. ФЕСЕНКО і додав, що половина тих, хто проти всіх, не пішли б на вибори, навіть якби потрібний їм пункт залишився у бюлетенях.
“Зараз більшість цих людей не підуть на вибори. А в кращому випадку прийдуть і зіпсують бюлетень – проголосують “проти всіх”, просто іншим способом”, – додав він.

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды