Партія «Батьківщина» за рейтингом вперше випередила Партію регіонів.

Политика

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс» з 22 листопада по 6 грудня.

Згідно з опитуванням, якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, за партію «Батьківщина» проголосували б 18,8% респондентів, які мають намір брати участь у виборах, а за Партію регіонів – 17,8%.

При цьому рейтинг партії «Батьківщина» збільшився з 16,1% у березні до 18,8% в грудні, а Партії регіонів — зменшився відповідно з 22,8% до 17,8%.

Крім того, 5-відсотковий бар'єр також подолали б партія «Фронт змін», яку підтримали 11,4% респондентів, Комуністична партія України (8,4%) і партія «УДАР» Віталія Кличка (5,8%).

Згідно з опитуванням, за партію «Сильна Україна» готові проголосувати 4,4% опитаних, Всеукраїнське об'єднання «Свобода» – 3,3%, Народну партію і партію «Громадянська опозиція» – по 1,9%, за партію «Наша Україна» – 1,8% і за Партію зелених України (лідер – Денис Москаль) – 1,5%. Решта партій набирають менш ніж 1%.

Опитування було проведено у всіх регіонах України. Було опитано 2000 респондентів, похибка вибірки становить 2,2%.