Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 11 гостей онлайн

Опозиція вирішила не йти до Яценюка, а об’єднуватися між собою

Политика

«Після прийняття закону про вибори всі прогнози щодо розкладки політичних сил зводилися до двох варіантів: або всі опозиційні сили приєднуються до Яценюка, або починають збиватися в купу і шукати нових політичних конфігурацій, зручні для виборців, між собою. Як ми бачимо, до Яценюка ніхто не прийшов. Він дуже багато говорить, активно виступає, використовує офіційні і недешеві ЗМІ, але при цьому я не бачу жодного політика, який кинувся би до нього в обійми. А саме на це була розрахована його участь в голосуванні. Все таки чимало політиків вирішили йти не до Яценюка, а шукати щастя, об’єднавшись. І це тільки початок процесу», – переконаний Небоженко.
Зокрема, на думку політолога, переговори про об’єднання між Кличком і Гриценком зумовлені тим, що партії «УДАР» потрібні яскраві політичні особистості.

«Досить важко, коли разом з більшістю «Фронт змін» і БЮТ поставили дуже високу перешкоду, щоб пройти до Верховної Ради. Це відвертий ворожий акт по відношенню до тих, в кого рейтинг від 2 до 5%. І звичайно, Кличко відчуває, що йому треба чимось себе посилювати. Оскільки повинна бути політична партія, а не клуб фанів боксера», – зазначає Небоженко.
Переговори про об’єднання між Кличком і Гриценком, на думку Небоженка, – правильне рішення, втім, вони можуть затягнутися в часі.
«Вони об’єднуються не як партії, а як особистості. Звісно, партія в Гриценка досить слабка, але як опозиційний політик він дуже активний. А в Кличка протилежна ситуація – він пасивний, але найгірше – поряд з ним немає інших політичних облич. В цій ситуації і Кличко, і навіть «Фронт змін» повторюють політичну формулу Тимошенко, коли діє правило: «Я – найголовніша». Це неправильно. Треба об’єднуватися з різними політиками і пускати до себе різні обличчя. Стратегія, яку вибрала Тимошенко, – погана. Так, вона ефективно керувала партією, а тепер, коли вона у в’язниці, від її імені управляють партією декілька людей. А тому відбувається дуже серйозний конфлікт, кому дістанеться політичний спадок Тимошенко», – зазначає політолог.
За припущеннями Небоженка, до Кличка може приєднатися чимало інших політичних особистостей опозиції.
«Я думаю, може бути і Наливайченко з «Нашої України». Можливо, йому набридне перевиховувати Ющенка і він хлопне дверима і піде. Крім цього, це може бути хтось і «рухівців» чи з партії «Реформи і порядок». Можливо, хтось із нових публічних особистостей, які не мають ще партійного досвіду», – припускає Небоженко.

Источник: Тиждень

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды