Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 15 гостей онлайн

Наливайченко пропонує Яценюку очолити опозицію

Политика

Опозиція має сформувати на парламентських виборах єдиний список, який повинен очолити найрейтинговіший опозиційний політик.
Таке переконання Валентин Наливайченко висловив у коментарі газеті «День».
Він звернувся до лідера партії «Фронт Змін» Арсенія Яценюка: «Ви — найрейтинговіший опозиційний політик, очольте єдиний список опозиції. Між нашими партіями, якщо покласти поруч програми, немає різниці. Якщо ми, опозиція,— не партії шахраїв і ляльок на мотузках, ми повинні тут і зараз представити єдиний список».
В. Наливайченко критично відгукнувся про наміри представників КОДу йти на вибори трьома колонами. «Колонами ходять в колоніях і на демонстраціях у Північній Кореї. Й український КОД говорить про колони. Нісенітниця!»,— заявив він.
На переконання В. Наливайченка, «метушня навколо списків і округів» — це серйозний тест для опозиції. Він вважає, що прийнятий закон про вибори — це змова і зрада виборця.
«Ті «тушки» й інші, які проголосували за цей закон, віддали ключі від нового парламенту нинішній владі. Більше того, багатьом народним депутатам у трудових книжках у графі «місце роботи» треба позаписувати «Кабінет Андрія Клюєва». Там вони насправді працюють. А парламентаризм зруйновано. Судочинство абсолютно залежне від грошей і «червоних олігархів». Соціальні виплати комуністами і Партією регіонів з пенсіонерів, чорнобильців, бюджетників знято. Що далі? Це наслідки «тушкування» та різних ігор у кабінеті віце-прем’єра»,— наголосив голова політради «Нашої України».
Водночас він закликав залишити позаду старі чвари і об’єднатися заради майбутнього. «Думаємо про завтрашній день. Формула українського успіху проста. Потрібна політична воля. Об’єднались. Позакривали всі зайві політичні проекти. Склали прозорий і відкритий список. Вистачить розуму й розуміння, що це наш єдиний шанс зберегти політичне майбутнє, — добре, не вистачить — туди нам і дорога»,— підкреслив Наливайченко.
На його переконання, опозиція має оновитися і дати людям можливість обрати до парламенту нові обличчя. «Ми, нові політики, вимагаємо повикидати всі ці старі скелети з шафи. Ця шафа не наша. Її будував Кучма, її будували після Кучми, і зараз її набивають новими скелетами. Ці скелети виснуть мертвим вантажем на всьому живому, що є в українському суспільстві. Чи готові наші партнери відмовитися від цих скелетів? Важко сказати. Це вибір кожного. Особисто мені набридло «танцювати» зі скелетами»,— заявив він.
Для змін у державі, за його словами, опозиціонерам потрібні нові обличчя, здатність до об’єднання та чесність: «В цих принципах, до речі, питання виживання КОДу й опозиції як такої. Не кабінетної (не хочу повторювати, в яких кабінетах вона засідає і звідки отримує фінансування), а тієї, яка сьогодні потрібна людям. Так, ця опозиція змушена жити бідно, тому що вона не бере грошей у влади, ні тим більше у олігархів. Але ця опозиція має політичну перспективу. Вона здатна повести Україну не до євразійської діри і не до казарм, які будують неосталіністи для наших дітей… Ми не будемо так жити. Тому мусимо об’єднатися».

Джерело:  LB

 
Опубликовать ссылку на статью:

Поиск по сайту

Прогноз погоды