І знову ХБК або «коли буде правда…»

Политика

Як повідомили, редакції «… мотивів», представники профспілки ХБК, 14 березня, з 9 до 10 години ранку біля будівлі обласної державної адміністрації близько 300-х робітників ВАТ «ХБК» провели  мітинг з вимогою виплати заборгованості по зарплаті (нагадаємо, що це вже другий мітинг представників фабрики з ціми ж вимогами).

До людей вийшов голова ОДА М. Костяк.Він пообіцяв працівникам, що сума в розмірі 1,6 млн. грн. буде виплачена найближчим часом, інші кошти будуть спрямовані на розвиток фабрики.«Я вам обіцяю, що перша фабрика буде працювати, я дав доручення прокуратурі описати всі верстати і майно, мінімум 5 чоловік, причетних до руйнування заводу, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності»,— заявив він. Костяк також сказав, що звільнених працівників фабрики будуть в першу чергу приймати на роботу в новому ТРЦ, де заплановано створити понад 2000 робочих місць.

Працівники поскаржилися губернатору, що вони не можуть сплачувати комунальні послуги, і як наслідок цього можуть винукнути проблеми з утримання житла. Заступник голови ХОДА, В.С. Білий, повідомив, що керевництво ОДА веде переговори з Узбекистаном про покупку пряжі для подальшої роботи ХБК. Представникі профспілки, не повіріли даним обіцянкам губернатора та його замів.

Теги: