Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 9 гостей онлайн

Як стати нардепом: клятва на крові плюс 7–8 мільйонів?

Политика

Депутати Верховної Ради VI скликання, незалежно від своєї партійної приналежності, прогнозують, що місце у виборчих списках кандидатів у депутати на майбутніх парламентських виборах коштуватиме до 8 млн. дол.

Про це повідомляє «Газета по-українськи».

«За інформацією з багатьох областей, голови облдержадміністрацій оголосили „конкурс“ кандидатів від влади на мажоритарні округи. Ніби ще не прийняли остаточне рішення про суму „внесків“. Губернатори збирають із кандидатів-мільйонерів від 2 до 7 мільйонів доларів залежно від області. Багато бізнесменів відмовляються, бо не розуміють, хто прийматиме остаточне рішення про їхню участь у виборах — голова облдержадміністрації, керівники уряду чи чиновники Адміністрації Президента»,— сказав заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО.

Політтехнологи припускають, що за 1 млн. дол. можна провести кандидата лише в сільському мажоритарному окрузі. Але зараз рейтинг претендента на окрузі має бути не менш як 30%. Крім того, необхідно домовитися про підтримку з владою.

«Над скупкою місць з півроку працюють і депутати-»тушки", і «свої». Обраховували, що на середній округ витрачатимуть від 2 до 8 мільйонів доларів. Це якщо не буде конкурента-мільярдера. Інакше суми виростуть у кілька разів",— вважає народний депутат Юрій КАРМАЗІН (фракція НУ-НС).

Позафракційний депутат ВР Леонід ГРАЧ додав, що влада також використовує «грошовий» механізм для включення до списків. «Треба віднести 7–8 мільйонів доларів, якщо балотуватимешся за списком, і 3-4 — по мажоритарці. Більше шансів і менш затратно для нервів потрапити у парламент за списком. Але кандидат має поклястися на крові, що їхній. Чужих не приймають. Усім цим займається найближче оточення ЯНУКОВИЧА — верхівка партії, фракції та Адміністрації Президента»,— зазначив він.

Л. ГРАЧ заявляє, що Партія регіонів обіцяє кандидатам у депутати забезпечити адміністративну підтримку, формування всіх виборчих структур, позитивні результати під час підрахунку голосів, судовий супровід. Окрім цього, деякі чиновники заклали кошти на підтримку виборчої програми потрібних людей у місцевих бюджетах — до 20 млн. грн. на кожного.

 
Опубликовать ссылку на статью:

Поиск по сайту

Прогноз погоды