Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 17 гостей онлайн

Відчуття Лавріновича: змішану систему виборів все-таки приймуть

Политика

Більшість народних депутатів схиляється до того, щоб змінити тип виборчої системи з пропорційної на мішану пропорційно-мажоритарну.
Таку точку зору висловив міністр юстиції України Олександр Лавринович в ефірі «5 каналу».
За словами міністра, створення спеціальної тимчасової парламентської комісії для напрацювання законопроекту про вибори народних депутатів — правильний і необхідний крок. «У кожного політика і політичної сили є своє бачення — наскільки можуть бути спроектовані зміни в законі на те, що він або залишиться в парламенті, або отримає право туди потрапити»,— зазначив він.
При цьому О. Лавринович переконаний, що кінцевий варіант законопроекту про вибори народних депутатів «базуватиметься на праві громадян мати своїх представників у парламенті» і формуванні «працездатної» Верховної Ради.

У той же час міністр юстиції підкреслив, що зміна виборчої системи з пропорційної на мішану пропорційно-мажоритарну, як передбачалося попереднім урядовим законопроектом, швидше за все, все-таки буде прийнята.
«У мене складається враження, що більшість депутатів схильні до того, щоб наступні вибори в Україні відбувалися за мішаною системою, як це було до того, поки в один день не були антиконституційним шляхом змінені і норми основного закону, і був прийнятий новий закон, мішана система була змінена на пропорційну з закритими списками »,— резюмував О. Лавринович.

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды