Март 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Сейчас на сайте

Сейчас 6 гостей онлайн

В Херсоні пройде навчання з приводу голосування по відкритим спискам.

Политика

НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «Відкриті списки для парламентських виборів.  Європейський досвід і виклики для України» відбудеться в Херсоні 16 березня 2012 року в залі Конгрес-холу (вул. Радянська,  7, ІІ поверх) з 12.00 до 16.30

Початок реєстрації: 11.45

Ціль семінару-тренінгу: передати і обговорити досвід застосування преференційного голосування у пропорційних системах, накопичений в європейських країнах – Латвії, Естонії, Польщі, Румунії.  Форма проведення – інтерактивна: презентації, обговорення, модеровані дискусії, ділова гра.


Під час семінарів буде представлено:

- Бюлетень «Відкриті виборчі списки. Як це працює», підготовлений УНЦПД;

- Матеріали  5 групових експертних інтерв’ю «Відкриті виборчі списки в оцінках експертів з питань виборів», проведених УНЦПД в Чернігові, Запоріжжі, Вінниці, Ірпені, Полтаві у лютому 2012 року;

На семінар-тренінг запрошуються: представники політичних партій,  виборчих комісій; кандидати у депутати, представники кандидатів у депутати (у період виборів) у виборчих комісіях; депутати місцевих представницьких органів влади; представники НУО, діяльність яких співвідноситься з тематикою розвитку демократичних процедур, з різними аспектами виборів; працівники виборчих штабів, менеджери виборчих кампаній; журналісти, які висвітлюють теми суспільно-політичних змін; студенти, навчальна молодь, громадські активісти

ОРІЄНТОВНА ПРОГРАМА  семінару-треннігу:

1 блок: Проект «Просвіта та посилення впливу громадського сектора на підтримку відкритості виборчих процедур», Презентація «Відкриті виборчі списки очима громадськості».

2 блок: Оцінка законодавчого регулювання проведення виборів. Інформація  про передвиборчу ситуацію в області. Підготовка партій та кандидатів. Ймовірні політичні коаліції. Формування округів. Позиція влади.

3 блок: Презентації моделей преференційного голосування в Естонії, Латвії, Польщі, Румунії. Порівняльні характеристики моделей.

4 блок: Ділова гра «Голосувати відповідально»

Тренери та доповідачі:

Конончук Світлана, керівник політичних програм УНЦПД, спеціалізація – аналіз політичних процесів та інститутів, партійна політика, виборчий процес, оцінка політичних ризиків.

Ковриженко Денис, директор політико-правових програм Лабораторії законодавчих ініціатив, спеціалізація – законодавче регулювання політичних процесів та інститутів.

Дементій Бєлий, голова ХОО КВУ, спеціалізація – моніторинг політичної ситуації в області, дослідження громадської думки.

Контактна особа: Галина Бахматова, тел. 050-605-63-16, 325-026

Просимо всіх бажаючих попередньо записатись для участі у  семінарі за цими телефонами або по е-мейлу: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript

Семінар-тренінг проводиться  Українським незалежним центром політичних досліджень в рамках проекту «Просвіта та посилення впливу громадського сектора на підтримку відкритості виборчих процедур» за програмою IFES «Програма реформування виборчого законодавства» за підтримки USAID.

Джерело: Політична Херсонщина.

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды