Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 12 гостей онлайн

«Свобода» заблокувала створення національного демократичного руху

Политика

Культуролог і політолог Тарас Возняк вважає, що стимулювання різними силами, як у владі, так і з-за кордону, галицького сепаратизму має на меті ізолювати Україну від європейського інтеграційного проекту.
«У 2004 році Галичина нарешті „об'єдналася“ з Центральною Україною на ґрунті політичних уподобань. А це становило пряму загрозу тим, хто не потребує єдиної та демократичної України. Тому потрібно було зробити все, аби Галичина будь-що постала в очах решти українців неприйнятною чи хоча б іншою. Було застосовано тактику педалювання ультранаціоналістичних політичних настроїв у Галичині, які, хто б що про це не казав, навряд чи приживуться на решті України» — пише Возняк у своїй статті.
На його думку, автори цього проекту намагаються досягти кількох цілей.

«Галичина знову „відривалася» від Центральної України на ґрунті політичних преференцій. Місцеві вибори осені 2010 року закріпили цей вододіл по Збручу. У Галичині неподільно запанувало, принаймні номінально, ВО „Свобода", яка почала посилювати щораз жорсткішу націоналістичну риторику, чим, звісно, відстрашувала більшість поміркованих виборців України", — наголосив політолог.
За словами Возняка, домінування «Свободи» у регіоні заблокувало створення загальнонаціонального демократичного руху.
«Ті кілька відсотків, які відгризе ВО „Свобода“ на наступних виборах, роблять неможливим виграш поки що гіпотетичного демократичного блоку. Не вважатимемо ж ВО „Свобода“ складовою демократичного блоку, якщо такий буде. Та й воно себе нею не вважає», — зауважив культуролог.
Він вважає, що «Свобода» з його антиєвропейською риторикою полегшує процес ізоляції України від ЄС.
Джерело: Gazeta.ua

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды