Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 18 гостей онлайн

«Свобода» пропонує реорганізувати Комітет опору диктатурі через неефективність

Политика

«Ми вважаємо такий варіант КОДу, у такому форматі діяльності неефективним і неприйнятним, ми вважаємо, що КОД має бути переформатовано або в КОД, або в інше об'єднання опозиції… Цей КОД своє віджив, оскільки в ньому немає ні рівності сторін, ні дотримання прав й обов'язків учасників»,— каже джерело.

З його слів, таке рішення партія прийняла на засіданні політради, що відбулося 26–27 листопада.

Водночас представник прес-служби зазначив, що партія не ухвалювала рішення щодо виходу з комітету, тому що опозиція повинна спільно протистояти владі.

«Фактично, ми залишаємося для діалогу з опозицією. Ми вважаємо, що в цьому діалозі мають бути всі учасники опозиції»,— підкреслив співрозмовник, додавши, що в засіданні комітету в понеділок візьме участь член політради партії Андрій Іллєнко.

Він також підкреслив, що «Свобода» хоче отримати від інших опозиційних партій гарантії того, що вони не домовляться із владою про компроміс у принципових питаннях, зокрема в питанні прийняття законопроекту про ринок землі.

Нагадаємо, раніше лідер «Свободи» Олег Тягнибок припустив вихід з Комітету опору диктатурі у зв'язку з голосуванням частини опозиційних депутатів Верховної Ради за новий закон про парламентські вибори.

22 листопада партія «Громадянська позиція» вирішила вийти з об'єднання через підтримку окремими опозиційними партіями, що входять до об'єднання, дій влади.

Комітет опору диктатурі було створено 8 серпня.

До його складу увійшли: Європейська партія, Партія захисників Вітчизни, партія «Народна Самооборона», «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Реформи та порядок», «Громадянська позиція», «Наша Україна», «Народний рух України» й «Фронт змін», «Всеукраїнське об'єднання «Свобода» й Українська соціал-демократична партія.

Українські новини

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды