Глава ЦВК Росії оголосив Путіна президентом.Другого туру не буде.

Политика

«За попередніми даними, президентом РФ обраний Владімір Владімірович Путін з результатом 63,75% голосів виборців»,— заявив Чуров під час прес-конференції в понеділок, 5 березня.
«Як бачите, вибори пройшли в один тур»,— підкреслив Чуров.Раніше ЦВК повідомляла, що за підсумками обробки 99% протоколів лідером на виборах президента Росії є Владімір Путін, який набрав 63,82% голосів.


Як відомо, перемогу Путіну вже в першому турі виборів прогнозували екзит-поли Росії.Втім, впродовж виборів спостерігачі заявляли про масові порушення. Зокрема, використання так званих «каруселей», коли виборці голосують кілька разів за відкріпними посвідченнями.

Заступник глави ЦВК РФ Станіслав Вавілов заявив, що 4 березня в комісію направлено 86 скарг про порушення під час виборів.
А тим часом, прихильники Путіна вже відсвяткували його перемогу у неділю ввечері на Манежній вулиці, де їх зібралося близько 100 тисяч. До них приєдався і сам прем'єр-міністр Росії, а також президент Дмітрій Мєдвєдєв.
За словами Путіна, це була «чиста» перемога. «Це був тест на політичну зрілість, самостійність, незалежність… Були сили, які хотіли розвалити російську державність й узурпувати владу. Але ці сценарії тут не пройдуть. Ми перемогли! Слава Росії!» — наголосив він.


Джерело: Інтерфакс