Апрель 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Сейчас на сайте

Сейчас 18 гостей онлайн

У Херсоні відбулися змагання «Юний рятівник – 2012».

Культура и спорт

21 лютого напередодні Дня захисника Вітчизни у Дніпровському районі м.Херсона на базі загальноосвітнього закладу № 32 відбулися змагання «Юний рятівник – 2012». Такі заходи для дітей проводяться восьмий рік поспіль клубом «Лідер» Херсонського Центру позашкільної роботи з метою виховання у школярів безпечної поведінки, дотримання правил протипожежної безпеки, пропаганди серед підлітків здорового та активного способу життя. Цього року команди формувалися з учнів 6–7 класів ЗОШ № 32, 39, 48. Змагалися діти у таких командних естафетах як: «Без диму і вогню» (біг у протигазах), «Колесо фортуни» (проходження дистанції між кеглями з обручами на талії), «Збий полум’я» (із зав’язаними очима треба було м’ячем збити на відстані кеглі), «Медичний конкурс», «Перетягування канату» і обов’язково – «Рятівник».

В останньому члени команди по черзі мали одягнутися у бойове пожежне спорядження, розгорнути пожежні рукава і згорнути їх у зворотному порядку. Конкурс капітанів передбачав віджимання від підлоги.

Як завжди з командами були їх натхненник методист Центру Світлана Адвокатова, ініціатор створення конкурсу начальник Дніпровського райвідділу ТУМНС області майор служби цивільного захисту Андрій Петренко, надійний помічник і спонсор підприємець Олег Баркаренко.

За результатами змагань кожен учасник індивідуально, команда – само собою, отримали заохочувальні призи. Уже вшосте 1-е почесне місце у змаганнях «Юний рятівник» отримала команда з ЗОШ № 32, друге – виборола команда з 39, а третє з 48 загальноосвітнього закладу.

Та не передати словами скільки задоволення отримали не лише учасники конкурсів, а й уболівальники. Валерія Шумська з ЗОШ № 39 як найкраща з усіх, завдяки гучній дудочці, навіть одержала вперше започаткований приз. Та слід відмітити, що галасливими і гучними були всі, хто розмістився на лавці з групами підтримки.

Акордом стало заохочення і тих людей, хто довгі роки докладає багато зусиль, щоб починаючи з дошкільного віку навчати дітей правилам безпеки, організовуючи такі заходи як «Пожежний експрес», «Від 101 до 104», «Лікар Айболить» та інші. Отож, відзнакою Херсонської єпархії УПЦ та ТУ МНС в Херсонській області «За заслуги» нагороджені методист Херсонського Центру позашкільної роботи Світлана Адвокатова та підприємець Олег Баркаренко.

ТУ МНС у Херсонській області

 
Опубликовать ссылку на статью:

Добавить комментарий

Оставляя комментарий, пожалуйста, помните о том, что содержание и тон Вашего сообщения могут задеть чувства реальных людей, непосредственно или косвенно имеющих отношение к данной новости. Проявляйте также уважение и толерантность к своим собеседникам даже в том случае, если Вы не разделяете их мнение.


Защитный код
Обновить

Поиск по сайту

Прогноз погоды