На Херсонщині презентовано проект "Торговельно-культурний центр «Fabrіka»

Экономика

Сьогодні  у приміщенні  3-ої  фабрики   ХБК   презентовано    проект  ТКЦ  «Fabrіka», який представлено інвестиційною   компанією Bud House Group. Згідно наявної інформації власник контрольного пакету акцій ХБК, ВАТ"Волинський шовковий комбінат" продав ІІІ фабрику за 23 млн. грн.

У своєму  вступному  слові  М. Костяк  зазначив, що    дуже важко  споглядати  на те, що залишилося від такого потужного підприємства, на якому працювали  тисячі працівників, цілі династії професіоналів ткацької справи.  «Найперше, що  ми зробили – це зупинили продаж  та  розкрадання  обладнання на першій  фабриці ХБК і сьогодні воно збережено.  Приміщення   третьої фабрики, а  це  8   тис.  кв. м., на сьогодні просто стоять, виробництво на них вже  неможливо відновити, тому доцільніше буде перепрофілювати її діяльність.  Третя фабрика   ХБК не працює  майже 20 років і  до  місцевого  бюджету  не   надходять жодні платежі від податку на землю. Впровадження такого масштабного інвестиційного проекту дасть  не  тільки  нові робочі місця та  надходження до міського  бюджету, а й   значно   покращить  інфраструктуру  регіону. Ми ставимо  досить жорсткі строки для  інвестора – це максимум 2  роки. Також   ми поставили умови, що під час будівництва  нових об’єктів будуть безпосередньо задіяні  місцеві  будівельні компанії.  Інвестор    пообіцяв  працевлаштувати  близька  300 осібпрацівників ХБК, які сьогодні не працюють. І так буде по кожному об’єкту  в області. Все буде прозоро та чесно із залученням представників громадськості.  Інвестиції в область — це  добробут її мешканців і обласна державна адміністрація буде роботи все можливе для  покращення життя херсонців»,— зазначив  Микола Костяк.

Згідно проету передбачається, що функціонування торговельно-культурного центру «Фабрика» у м. Херсоні надасть можливість працевлаштування мешканців регіону (3000 робочих місць), формування нових точок збуту промислової та аграрної продукції, яка виробляється в Херсонській області та реалізується без посередників; розвитку торгівельно-культурної інфраструктури, а також наповнення бюджетів різних рівнів.

За словами першого заступника голови ОДА, В. Білого, прядільне виробництво на ВАТ «ХБК запустити неможливо, це пов»язано з економічними обставинами.

Довідка: Загальна площа одноповерхового ТКЦ складе 82 000 кв. м, наземне паркування на 2500 машиномісць.

Якірними орендарями торгівельно-культурного центру «Фабрика» стануть: ринок сільгосппродукції (7 тис. кв.м., 1000 торгових місць для реалізації сільськогосподарської продукції Херсонськими виробниками без посередників); продовольчий гіпермаркет (10 тис. кв.м.); супермаркети: будівельний, побутової техніки, спортивний, дитячий, меблевий, подарунків, парфумерії, універмаг одягу та ін.

Культурний сектор буде представлений дитячим розважальним центром, 6-зальним кінотеатром, картингом, катком, ролердроммом, багатофункціональної сценою, та ін. Також, проектом передбачено фітнес-клуб з кількома басейнами і відкритими кортами.

Вартість  проекту складає 200  млн грн.

Теги: