Март 2024
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Сейчас на сайте

Сейчас 17 гостей онлайн

Влада сама провокує радикальні настрої в країні

Политика

Українським громадянам сьогодні прикрили легальні форми спротиву державній владі. Це спричиняє в суспільстві радикалізацію настроїв. Таку заяву на прес-конференції зробив голова Суспільного комітету національної безпеки України Олексій Толкачев.
«Якщо раніше можна було вийти на Майдан, розбити наметове містечко або прикути себе кайданами до залізничних колій і блокувати рух транспорту, то зараз це практично неможливо. Протести на межі легальних форм спротиву тягнуть за собою арешт чи переслідування. Будь-яка акція протесту не має сенсу, бо мітингувальників оточують тисячі співробітників „Беркуту“. Легальні форми спротиву втрачають свій сенс. Будь-яка заявка про акцію буде перекрита рішенням суду про заборону. Автобуси з мітингувальниками не доїдуть до місця мітингів»,— заявив Толкачев.
Він зазначив, що «на низовому рівні» з'являється все більше громадян з радикальними настроями. Важко передбачити, у що це може вилитися. Є величезна армія людей, які мають безпросвітні кредити в банках. Вони з ненавистю чекають того часу, коли можна буде вийти на вулиці і почати громити офіси банків, як у Європі.
«До того ж, коли рейтинги влади падають, наявність терористичних актів на руку самій владі. Це дозволяє залякувати суспільство і обґрунтовувати дії силовиків убезпеченням суспільства від якихось терористів. Це прекрасний аргумент ще сильніше обмежувати свободу громадян, робити шалені витрати на правоохоронні органи, на прослуховування телефонів, пригнічення будь-якої опозиційної діяльності в країні»,— відмітив експерт.

Источник: Gazeta.ua

 
Опубликовать ссылку на статью:

Поиск по сайту

Прогноз погоды