Харчевні міста неготові до «перекуру»

Культура и спорт

Вже два роки, як діє Закон України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”. За його вимогами, сектор (приміщення), де не палять, має займати не менше 50% усієї площі закладу. Окрім того, зала для паління має бути оснащена якісною вентиляційною системою, аби дим не потрапляв на «заборонену територію». У закладах громадського харчування паління дозволяється в спеціально відведених місцяхякі повинні містити наочну інформацію – спеціальний графічний знак – і обов’язково супроводжуватися текстом «Місце для паління. Паління шкідливе для вашого здоров’я».

Але на сьогодні, лише 30% діючих закладів громадського харчування, працюють за нормами цього Закону.