Представників бізнесу найбільше цікавлять політичні та економічні гарантії з боку місцевої влади

Экономика

Минулого тижня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Миколи Костяка з засновником ТОВ «ЗАК Інвест» Відасом Крукаускасом та головою правління ТОВ «Домус Рапіде» Раймондасом Габулавічюсом (Литовська республіка).

Відас Крукаускас, зазначив, що представників бізнесу найбільше цікавлять політичні та економічні гарантії з боку місцевої влади та  вніс пропозицію щодо використання досвіду Литовської Республіки в питаннях розвитку інвестиційної діяльності та залучення іноземних інвестицій. У зв'язку з цим запропонував розглянути можливість створення Агентства по залученню інвестицій в Херсонську область. Агентство має бути недержавною структурою, але працювати разом з державними установами.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості стосовно     створення в Херсонській області недержавної установи — Агентства по залученню інвестицій в Херсонську область; залучення іноземних інвестицій в пріоритетні галузі розвитку економіки: сільське господарство, будівництво доріг, реконструкція аеропорту тощо.