Підприємці міста вимагають знизити навантаження на фонд оплати праці майже у двічі

Экономика

Питання виплати заробітної плати „в конвертах” планують вирішити шляхом зниження ставки єдиного соціального внеску — таку пропозицію на засіданні Громадської ради при ДПА у Херсонській області озвучила її член, активіст Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Віра Токарєва.

Віра Павлівна вважає за необхідне звернутися до Уряду, щоб там розглянули можливі компенсатори наповнення бюджету Пенсійного фонду України в результаті зниження ставки єдиного соціального внеску з 34,7% до 18,1%.

„Фактично, кожен третій роботодавець у Херсонській області видає заробітну плату „в конвертах”. Немає міста в Україні, де б це не було проблемою. Повірте, всім уже набридло ховатися”,— заявила Віра Токарєва.

За підрахунками Всеукраїнського об’єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», навіть при мінімальній зарплаті (1073 грн.) додаткові надходження від легалізації зарплат становитимуть понад 7 млрд.грн. на рік (із них більше 3 млрд.грн. – податку на доходи фізичних осіб). При середній заробітній платі цей показник зросте до 19 млрд.грн., а сплата податку – до 8 млрд.грн.

Прес-служба ДПС